کروتون

نام علمی کروتون Codiaeum Variegatum، نام انگلیسی آن Garden Croton و Croton میباشد. این گیاه از خانواده ی Euphorbiaceae (افوربیاسه) و بومی مناطقی در اندونزی، مالزی، استرالیا و جزایر غرب اقیانوس آرام و مناطق گرمسیری است.

برگ های گیاه کروتون، دارای اندازه و فرم های متفاوتی بوده و رنگ های زرد تا سبز، نارنجی، صورتی، قرمز و کرم را در آن شاهد خواهید بود. در بعضی واریته های گیاه کروتون، برگ ها دارای بریدگی های هلالی شکل می باشند. همچنین دم برگ های نسبتا کوتاه به صورت متناوب و ایستاده روی ساقه قرار دارند.

گیاه کروتون میتواند تا ارتفاع 1.5 الی 1.8 رشد کند.

گلدهی: گل های این گیاهان جنبه ی زینتی ندارند. به منظور تقویت برگ ها، بهتر است آن ها را قطع نمود. در کل این گیاه، اگر در داخل خانه بزرگ شود ، به ندرت گل می دهد. اما با برگ های زیبا خود جلوه ی خوبی به منزل شما میدهد.

کروتون پنجه کلاغی

نام علمی کروتون پنجه کلاغی Codiaeum Variegatum و از خانواده ی Euphorbiaceae است. این گیاه بومی جنوب هند، سری لانکا، اندونزی، مالزی، و جزایر غرب اقیانوس آرام و مناطق گرمسیری و مرطوب است.

این گیاه هندی برگ هایی مانند برگ درخت بلوط دارد و در زبان انگلیسی به آن کروتون برگ بلوطی نیز می گویند. در ایران به دلیل شباهت برگ ها به پای کلاغ، آن را گیاه کروتون پنجه کلاغی می نامند.
کروتون دارای برگ هایی شبیه به چرم و ضخیم است. روی برگ های کروتون گاهی نقاط سفید و زردی ظاهر می شود که زیبایی گیاه را چندین برابر می کند.

نگهداری از کروتون پنجه کلاغی:

نور مورد نیاز:

این گیاه به نور زیاد احتیاج دارد ولی باید توجه داشت نور زیاد و مستقیم آفتاب به گیاه زیر دو سال آسیب می زند و سایه رنگ های گیاه را از بین می برد. از جا به جایی گیاه خودداری کنید.

آبیاری مناسب:

این گیاه آبیاری بسیار زیاد یا بسیار کم را اصل دوست ندارد بنابراین برقرار کردن حد تعادل برای این کیاه لازم است.
شرایط نگهداری از تمام انواع کروتون ها با یکدیگر یکسان است. بنابراین برای آبیاری تمام آن ها بهتر است اجازه دهید خاک آن ها به طور کامل خشک شود سپس آبیاری را انجام دهید.
نکته: این گیاه بسیار حساس است و بهتر است آبی را که میخواهید به آن بدهید 1 تا 2 روز در مکانی نگهدارید تا کلر و سموم دیگر از آن خارج شود و هم دمای محیط باشد. زیرا آب بسیار سرد موجب اختلال در رشد گیاه زیبای شما می شود.

دما و رطوبت مورد نیاز گیاه کروتون پنجه کلاغی:

این گیاه به رطوبت بالا نیاز دارد. برای تامین رطوبت این گیاه از غبارپاشی و جزیره استفاده کنید.

دمای مورد نیاز برای کروتون پنجه کلاغی 16 درجه ی سانتی گراد است.

خاک مناسب کروتون:

کروتون به خاکی مغذی و سبک نیاز دارد. این خاک باید دارای زهکشی بالایی باشد.

ترکیب های زیر برای این گیاه مناسب است:

  1. سه قسمت خاک برگ، دو قسمت ماسه شسته شده، یک قسمت خاک باغچه.
  2. سه قسمت خاک برگ، دو قسمت خاک باغچه، یک قسمت ماسه.

    کوددهی مناسب:

    این گیاه به کود نیاز دارد، چون اکثرا گرسنه است. بهترین کود برای تقویت این گیاه کودی با نیتروژن پایین، آرام تجزیه شوند و گرانوله است. بنابراین کود NPK 18-3-6 برای این گیاه مناسب است.
    این کود را باید زمانی که هوا در حال گرم شدن است روی سطح خاک بریزید و تا به آرامی تجزیه شود.

    هرس کردن گیاه کروتون پنجه کلاغی:

    کروتون تنها در صورت بیمار بودن یا رشد بیش از حد به هرس شدن نیاز دارد.
    برگ ها و شاخه های مرده را باید از ریشه از گیاه اصلی جدا کنید و در صورتی که ساقه ی گیاه به مقدار زیادی رشد کرده است کافی است تا بالای ساقه را هرس کنید.
    در هر مرحله ی هرس کردن بیش از یک سوم ساقه ی گیاه را از بین نبرید. قبل از هرس کردن دوباره گیاه به آن اجازه دهید کمی رشد کند.

مطالعه ی مقاله ی (دراماسیس) را به شما پیشنهاد میدهیم.

بیماری های کروتون

علت کمرنگ و زرد شدن برگ ها:

تاریکی محیط باعث به وجود آمدن این مشکل می شود به عبارتی کمبود نور عامل به وجود آمدن این مشکل است. در صورت مشاهده ی این مشکل گیاه را به مکانی پرنور منتقل کنید زیرا به نور زیادی احتیاج دارد.

علت پژمردگی کروتون:

این مشکل به دلیل گرم بودن هوا به وجود میاید زیرا گیاه تشنه می شود.

برای حل این مشکل گیاه را به محل خنک تری منتقل کرده و آن را آبیاری کنید.

رشد کند و ریزش برگ های کروتون:

علت این عارضه کمبود مواد مغذی است، برای حل این مشکل گیاه خود را کود دهی کنید.

لکه های قهوه ای روی برگ ها:

غبارپاشی در برابر نور مستقیم آفتاب باعث به وجود آمدن لکه های قهوه ای روی برگ ها می شود. در صورتی که برگ های این گیاه منقبض شوند باید آبیاری را افزایش دهید و یا گیاه را به محیطی با دمای پایین تر منتقل کنید.

در صورتی که زخم های پنبه ای روی گیاه مشاهده کردید باید از سموم حشره کش هر دو هفته یکبار استفاده کنید تا این زخم ها از بین بروند.

بیماری پوسیدگی ریشه کروتون:

آبیاری زیاد عامل به وجود آمدن این بیماری است. اگر این مشکل را مشاهده کردید آبیاری را کاهش دهید و بین دو آبیاری فاصله ی بیشتری قرار دهید.

بیماری پوسیدگی ریشه کروتون:

آبیاری زیاد عامل به وجود آمدن این بیماری است. اگر این مشکل را مشاهده کردید آبیاری را کاهش دهید و بین دو آبیاری فاصله ی بیشتری قرار دهید.

ریزش برگ های گیاه با لکه های قهوه ای بزرگ:

هوای محیط بسیار کثیف است و باعث شده است که کروتون این مشکل را داشته باشد. قرار دادن این گیاه در آشپز خانه یا پنجره هایی که از طریق آن ها دود وارد خانه می شود برای گیاه مضر است.

برای پیشگیری از این مشکل برگ های گیاه را هر هفته با یک اسفنج مرطوب تمیز کنید. مواد براق کننده شیمیایی، روزنه های گیاه را مسدود می کنند به همین دلیل استفاده از این محصولات برای گیاه ممنوع است.

مقالات مشابه

گل سینادنیوم-smartpot.ir
ستون فقرات شیطان
آکالیفا
بنت قنسول
کروتون
مرجان
پدیلانتوس
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − شش =