
نام علمی آگاو ویکتوریا Agave victoria reginae و یک ساکولنت از خانواده ی Agavaceae میباشد. این گیاه بومی شمال شرق مکزیک و مناطق گرمسیری است.
این گیاه مکزیکی به طور طبیعی در مناطق بسیاری از صحرای چیهواهوان یافت میشود
اسم این آگاو توسط توماس مور به احترام ملکه ویکتوریا انگلیس نام گزاری شده است.
آگاو ویکتوریا درای برگهایی با سه زاویه مثلثی به رنگ سبز تیره و روشن با خطوط سفید است، قطر اگاو ویکتوریا تا 45 سانتی متر نیز رشد میکند. نگهداری ساده آگاو ویکتوریا باعث محبوبیت آن در میان افراد شده است.
نگهداری از آگاو ویکتوریا
نور مورد نیاز:
این گیاه به نور زیاد احتیاج دارد. آفتاب مستقیم برای آگاو لازم است، ازاین رو در سایه و جای کم نور خوب رشد نمیکند. بهترین مکان برای نگهداری از این گیاه پشت پنجره های جنوبی است.
آبیاری مناسب آگاو ویکتوریا:
آگاو در مقابل خشکی و سرما مقاوم است. این گیاه در فصول رشد به آبیاری منظم نیاز دارد. ولی اجازه دهید خاک گیاه به طور کامل خشک شود و سپس آبیاری را انجام دهید.
هنگام آبیاری به اندازهای به آن آب دهید که آب از سوراخ های کف گلدان خارج شود. اگر شما در مناطق خشک زندگی میکنید، نیاز به این است که بیشتر از یکبار در هفته در فصول رشد گیاه خود را آبیاری نمایید.
خاک و کوددهی:
بهترین خاک برای نگهداری آگاو ویکتوریا، خاک سبک و دارای زهکشی بالا است و میتوانید از خاک مخصوص کاکتوس و ساکولنت به همراه سنگ ریزه برای آن استفاده کنید. این مخلوط خاک می تواند شامل 50 درصد کمپوست، خاک معمولی و 50 درصد سنگ ریزه، پومیس و سنگ های درشت تر باشد.
در فصول رشد (بهار و تابستان) با کود 20-20-20 با دوز 1.5 در هزار هر 2 ماه یکبار آبیاری نمایید.
مطالعه ی مقاله ی (گل شکرپاره) را به شما پیشنهاد میدهیم.
دما مورد نیاز آگاو ویکتوریا:
گرمای زیادی و سرما را به خوبی تحمل می کند اما در مناطقی که یخبندان های طولانی دارد بهتر است به گلخانه منتقل شود.
تکثیر:
تکثیر این گیاه عمدتا از طریق بذر است و گیاه معمولا پاجوش تولید نمیکند. در برخی مواقع پاجوش های این گیاه بعد از گلدهی تولید میکند.
هرس کردن آگاو ویکتوریا:
از یک تیغ تیز برای جدا کردن برگ های آسیب دیده و خشک شده گیاه استفاده نمایید. برگ را از قسمت انتهایی جدا میکنید از پودر سولفور برای کمک به خشک شدن قسمت بریده شده استفاده کنید. بعد از هرس گیاه را آبیاری کنید. حتما از یک دستکش در هنگام دست زدن به گیاه در مقابل خارهای نوک تیز برگ های آن استفاده کنید.
بیماری های آگاو ویکتوریا
مهمترین بیماری های آگاو ویکتوریا عبارتند از:
شپشک آرد آلود آگاو ویکتوریا:
توجه به گیاه و نگهداری از آن در شرایط خشک بسیار مهم است. زیرا این گیاه در شرایط و محیط مرطوب مورد هجوم انواع قارچ ها و همچنین شپشک ها قرار می گیرد. آفت های این گیاه می توانند از انواع شپشک آرد آلود و کنه ها باشند که می توانند گیاه را به طور کامل مورد آسیب قرار بدهند.
زرد شدن برگ های آگاو ویکتوریا:
زیبایی این گیاه به دلیل برگ های زیبای آن است. در صورتی که این گیاه در معرض نور آفتاب نباشد یا به عبارتی در محیطی سایه رشد کند رنگ برگ های آن پریده و باریک می شوند.
پوسیدگی ریشه:
پوسیدگی ریشه به دلایلی مانند آبیاری زیاد، زهکشی نامناسب، خاک سنگین و نامناسب و بستر مرطوب به وجود می آید. این بیماری می تواند مشکلاتی را برای این کیاه به وجود بیاورد.
علائم پوسیدگی ریشه چروک و زشت شدن برگ ها و تغییر رنگ آن ها است. در صورتی که این علائم را مشاهده کنید و آن را درمان نکنید باعث به وجود آمدن قارچ روی برگ ها می شود و در این صورت هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد و گیاه از بین می رود.
بیماری قارچ انتراکنوز:
در صورتی که آگاو برای مدت طولانی بستری مرطوب داشته باشد در معرض بیماری های قارچی قرار می گیرد.
در این شرایط پاتوژن های قارچی فعال شده و ضایعات و لکه هایی روی برگ ها ایجاد می کنند با پیشرفت بیماری تمام برگ های گیاه دچار لکه های سیاه رنگ با توده ای اسپور قرمز یا نارنجی می شود برای جلوگیری از گسترش بیماری هرگونه بافت گیاهی آلوده به آنتراکنوز را بلافاصله حذف کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!