کالانکوئه

کالانکوئه، گیاهی محبوب از خانواده Crassulaceae و گیاهی همیشه سبز است که گل‌ های زیبایی دارد و بومی مناطق گرمسیری ماداگاسکار است. نام علمی این گیاه Kalanchoe blossfeldiana است.

این جنس دارای 200 گونه مختلف بوده و برگ های گوشتی و گل های زیبای آن ها مورد توجه است. گل های این گیاه به صورت خوشه ای بوده و فصل پیدایش آن ها، از اواسط زمستان تا اواسط بهار می باشد. گل های گیاه از چهار گلبرگ تشکیل شده اند و به رنگ های قرمز، بنفش، نارنجی، زرد و سفید یافت می شوند. فصل رویش گل ها، از اواسط پاییز تا شروع فصل گرما است.

کالانکوئه یک گزینه مناسب برای افراد پر مشغله است زیرا سازگاری بالایی با خشکی خاک دارد و در صورتی که آبیاری آن را فراموش کنید بازهم سبز می ‌ماند.

نگهداری از کالانکوئه

نور مورد نیاز:

گیاه کالانکوئه نیاز به نوری روشن و طبیعی دارد. محلی با نور متوسط یا زیاد برای این گیاه ایده‌آل است به شرطی که بیش از حد در معرض نور مستقیم خورشید نباشد. نور مستقیم شدید و طولانی مدت خورشید می‌تواند باعث سوختن این گیاه شود.

این گیاه را می‌توان در بیرون از خانه نیز نگهداری کرد اما باید مراقب آفتاب شدید بعد از ظهر بود. اگر در منطقه‌ای با آفتاب سوزان زندگی می‌کنید بهتر است این گیاه را برای طولانی مدت در نور مستقیم خورشید قرار ندهید.

آبیاری مناسب:

آبیاری این گیاه باید منظم باشد و برای آبیاری بهتر است هنگامی که خاک گیاه خشک شد اقدام به آبیاری کنید. و برای پی بردن به این موضوع میتوانید انگشت خود را تا یک بند انگشت در خاک فرو کنید و در صورتی که خاک خشک بود گیاه را آبیاری کنید.

دمای مناسب کالانکوئه:

کالانکوئه نیز مانند دیگر گیاهان هرچقدر گرمای بیشتری دریافت کند گل‌ هایش زودتر شکوفا می‌شود و البته عمر گل‌ هایش کمتر می‌ شود.
این گیاه می‌تواند تغییرات دمایی را تحمل کند اما بهترین حالت این است که همیشه در دمای معمول اتاق نگهداری شود. دمای ایده آل برای این گیاه چیزی بین 13 الی 29 درجه سانتی گراد است.

مطالعه ی مقاله ی (سینره) را به شما پیشنهاد میدهیم.

خاک مناسب کالانکوئه:

می‌توانید برای این گیاه از ترکیب برابر خاک کاکتوس و خاک گلدان استفاده کنید. اضافه کردن کمی کمپوست به این خاک نیز کار خوبی است و به گیاه کمک میکند. ترکیبی از پوده و پرلیت نیز برای زهکشی این خاک بسیار مناسب است.

هرس کردن کالانکوئه:

این گیاه را می‌توان برای رشد بهتر یا مرتب شدن ظاهرش هرس کرد. گل‌ ها یا ساقه‌ های مرده را باید از این گیاه جدا کرد تا باعث از دست رفتن انرژی گیاه نشود. همچنین با جدا کردن گل‌ های مرده از این گیاه آن را تشویق می‌کنیم که دوباره گل بدهد. هرس کردن ساقه‌های بسیار بلند این گیاه کمک می‌کند تا از افتادگی و شلختگی آن جلوگیری شود.

بیماری های کالانکوئه

گل ندادن کالانکوئه:

عوامل مختلفی می توانند علت گل ندادن گل کالانکوئه شوند.

یکی از این علت ها می تواند کم بودن نور دریافتی گیاه باشد. کالانکوئه در طول روز به بیش از 6 ساعت نور آ،تاب نیاز دارد تا گل بدهد. البته این گیاه، گیاهی روز کوتاه می باشد و قبل از گلدهی در بهار باید در تاریکی باشد.

در صورتی که این گیاه را در محیط باز نگهداری کنید در زمستان ها تاریکی مورد نیاز گیاه برای آن تامین می شود. اما اگر گیاه را در خانه نگهداری می کنید یکی از دلایل گل ندادن گیاه می تواند تاریک نبود محیط باشد.

این گیاه در صورت فراهم بودن نور و تاریکی مناسب در سال چندین بار گل می دهد و محیط را زیبا می کند.

بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه ی کالانکوئه:

خاک مناسب کالانکوئه خاکی با زهکشی بالا است و در صورتی که خاک مناسب نباشد و رطوبت گیاه زیاد باشد، گیاه شما آسیب می بیند. در زمان آبیاری دقت کنید آب بر روی ساقه  و برگ ها نریزد.
لکه های قهوه ای و گاهی سیاه که در انشعابات ساقه به وجود می آیند می توانند به دلیل پوسیدگی ریشه باشند. پوسیدگی ریشه نیز به دلیل نامناسب به وجود می آید.

برای حل این مشکل باید زمان بین دو آبیاری را بیشتر کنید.

از باز بودن زهکش اطمینان حاصل کنید.

زرد شدن و ریزش برگ ها:

اگر کالانکوئه شما دچار ریزش برگ های پایینی و کوچک بودن برگ های جوان تر است، باید در آبیاری دقت کنید و زهکش را بررسی کنید تا منافذ ان بسته نشده باشد. خالی کردن آب سینی زیر گلدانی، کوددهی و تامین نور مناسب می تواند از این مشکل جلوگیری کند.

کمبود ازت نیز می تواند یکی از دلایل زرد شدن و ریزش برگ ها باشد. در این شرایط باید گیاه را توسط کودهای دارای ازت تقویت کنید.

خشک شدن برگ های پایینی:

به طور کلی برگ های قدیمی گیاه پس مدتی زرد می شوندو میریزند. اما این امکان هم وجود دارد که هوا خیلی سرد و یا خیلی خشک باشد. باید محیط را مرطوب و هوا را متعادل کنید. همچنین ممکن است آفت در پشت برگ ها وجود داشته باشد، گیاه را بررسی کنید.

دراز شدن ساقه های کالانکوئه:

علت دراز شدن برگ کالانکوئه کم بودن نور است، بنابراین گیاه خود را به محلی پر نور ولی به دور از نور مستقیم انتقال بدید.

ریز بودن برگ ها:

یکی از مشکلاتی که برخی با ان مواجه هستند ریز بودن برگ ها و اضافه شدن شاخه است، این نشانه نیز بر کم بودن نور گیاه دلالت می کند. در صورت مواجهه شدن با چنین مشکلی گیاه را به مکانی پر نور تر منتقل کنید، البته نور دریافتی گیاه باید به طور غیرمستقیم باشد. اگر مکان نورگیر در منزل ندارید می توانید ازنور مصنوعی هم استفاده کنید.

مقالات مشابه

گیاه آئونیوم_smartpot.ir
پاندا
سدوم آبی
کالانکوئه
اشک تمساح
یشم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 11 =