آلوئه ورا

آلوئه ورا (Aloe vera) گیاهی معروف و محبوب در میان افراد است که دلیل آن خواص بی نظیر و خوراکی بودن آن است. این گیاه از خانواده ی Asphodelaceae است.

نام های دیگر آلوئه ورا عبارتند از: چادروار، صبر سقوطری، صبر، صبر کموار، صبر زرد، ازوال، ازوادزرد خزانه، مقر، ایلوا، صبارا، آلوئه کوراسائو، آلوئه هندی، آلوئه بارباد، الوا، صباره، برمس، سولع، مقرا، چادروا و صعدنا

خواص آلوئه ورا:

  • جلوگیری سکته قلبی
  • موثر در مراقبت و درمان ناراحتی های پوستی
  • درمان سوختگی و زخم پوستی
  • افزایش قوای جنسی
  • موثر در درمان کم پشتی و ریزش مو
  • درمان فشار خون
  • موثر در درمان بیماری های مری
  • موثر در درمان بواسیر
  • درمان و جلوگیری از درد و تورم مفاصل
  • درمان کبد
  • موثر در درمان پوکی استخوان
  • تنظیم عادت ماهانه خانم ها
  • دفع سموم بدن
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • موثر در درمان دیابت
  • موثر در درمان زخم معده
  • موثر در تنظیم کلسترول
  • افزایش انرژی
  • موثر در درمان پارکینسون
  • موثر در درمان بیماری های باکتریایی و سرطانی
  • موثر در درمان بیماری های روده
  • درمان استرس

نگهداری از آلوئه ورا

دمای مورد نیاز:

این گیاه به دمایی بین 17 تا 24 درجه سانتی‌ گراد نیاز دارد و در گرما و سرمای شدید آسیب می‌بیند. اگر قصد نگهداری از گیاه آلوئه ورا در مناطق سردسیری با زمستان‌های طولانی را دارید، حتما باید آلوئه ورا را در آغاز فصل سرما به محیط داخلی خانه ببرید تا دچار یخ‌ زدگی و آسیب نشود. ضمن اینکه اگر در آب و هوای گرم و معتدلی زندگی می‌کنید، می‌توانید در بهار و تابستان گیاه را به فضای باز منتقل کنید.

آبیاری مناسب:

این گیاه مانند کاکتوس ها به آب زیادی احتیاج ندارد و باید در زمانی که خاک خشک شده آن آب بدهید به این صورت که یک بند انگشت خود را داخل خاک فرو کرده و اگر خشک بود اقدام به آبیاری کنید.

همچنین میتوانید هر 12 الی 14 روز یکبار اقدام به آبیاری کنید که در زمستان این مقدار به ماهی یکبار کاهش پیدا میکند. آلوئه ورا دوستدار رطوبت است و به همین دلیل در لیست گیاهان مناسب برای سرویس بهداشتی و حمام های نورگیر قرار می‌گیرد.

خاک مناسب آلوئه ورا:

اگر قصد نگهداری از گیاه آلوئه ورا در باغچه را دارید، کارتان راحت است، چون معمولا خاک باغچه از زهکشی خوبی برخوردار است. اما نگهداری از این گیاه در گلدان کمی متفاوت از باغچه است.

اولین نکته‌ای که باید درخصوص آلوئه ورای گلدانی به‌خاطر بسپارید، فراهم کردن خاکی با زهکشی عالی برای آن است. گیاه آلوئه ورایی که در گلدان کاشته شده، در صورت داشتن خاکی با زهکشی عالی بسیار خوشحال خواهد بود و رشد بدون مشکلی خواهد داشت.

نور مورد نیاز:

این گیاه به نور بسیار زیاد اما غیر مستقیم نیاز دارد. برای نگهداری آلوئه ورا در منزل آن را کنار پنجره های شرقی یا غربی نگهداری کنید.

کوددهی:

اگر از خاک مخلوط با کود برای پرورش این گیاه استفاده شود فقط لازم است که یکبار و در فصل بهار به آن مجدد کود داده شود، برای گیاه آلوئه ورا باید از کود رقیق یا کود نیمه قوی استفاده کرد.

تکثیر آلوئه ورا:

تکثیر این گیاه از طریق پاجوش و برگ آن امکان‌پذیر است، اما بهترین روش برای تکثیر آن، تکثیر از طریق پاجوش است.

در طول نگهداری از گیاه آلوئه ورا برای تکثیر آن از طریق پاجوش، کافی است زمانی که گیاه پاجوش داد، به‌ آرامی پاجوش را جدا کرده و در گلدان جدید بکارید. پس از مدتی گیاه ریشه‌ های جدید داده و مستقل خواهد شد.

اگر به‌هر دلیلی امکان تکثیر این گیاه از طریق پاجوش نبود، با چاقویی تیز و استریل شده قسمتی از یک برگ را به‌آرامی و با کمترین فشار برش بزنید. سپس برگ را در قسمت گرمی از خانه نگهداری کنید تا قسمت برش خورده خود به‌ خود پینه ببندد و ار ورود باکتری و قارچ به داخل برگ جلوگیری کند، در نهایت برگ را در یک گلدان بکارید و منتظر بمانید تا برگ‌های جدید جوانه بزند.

مطالعه ی مقاله ی (هاورتیا گورخری) را به شما پیشنهاد میدهیم.

بیماری های آلوئه ورا

لکه های سفید روی آلوئه ورا:

گاهی لکه های سفید روی برگ آلوئه ورا ظاهر می شوند که نوعی بیماری هستند. این لکه ها که روی برگ های آلوئه ورا ظاهر می شوند شبیه به یک توده ی پنبه ای هستند. علت لکه های سفید روی برگ آلوئه ورا نوعی حشره به نام شپشک آرد آلود است. این شپشک از شیره ی گیاه آلوئه ورا تغذیه میکند و به همین علت هم موجب کاهش رشد و کند شدن رشد این گیاه می شود زیرا توان گیاه را برای رشد کاهش میدهد.

شما می توانید با استفاده از حشره کش ها یا سموم این توده ها را از بین ببرید. همچنین برای این کار شما می توانید برگ های گیاه را به آرامی پاک کنید و یا این که اگر با پاک کردن لکه های سفید از بین نرفتند به علت تراکم بالا می توانید ان قسمت از گیاه را که آلوده شده ببرید و دور بی اندازید.

توقف یا کم شدن رشد گیاه:

اگر بعد از چندی متوجه شدید که گیاه شما رشد نمی کند و یا رشد ان بسیار کم شده است، ممکن است خاک آن به سمت قلیایی شدن پیش رفته باشد و عناصر مورد نیاز گیاه بسیار کم شده باشد. در این شرایط بهتر است خاک گیاه تان را به صورت کامل تعویض کنید و از خاک جدید با درصد اسیدی بیشتر استفاده کنید.

بیماری کپک سیاه آلوئه ورا:

کپک سیاه یکی از بیماری های قارچی آلوئه ورا است. برخی گیاهان که مورد هجوم شپشک آردآلود یا مگس سفید قرار می گیرند پس از مدتی عسلک تولید شده توسط این آفت به وسیله ی قارچ سیاه پوشیده می شود. این نوع قارچ از عسلک تغذیه می کند. این قارچ ابتدا ظاهر گیاه را زشت می کند و پس از مدتی گیاه از بین میرود.

برگ های وا رفته و سر پایین:

برگ های آلوئه ورا در نور زیاد می سوزند. اما زمانی که نوردهی گیاه کم باشد، برگ های گیاه بیحال می شوند. مکان مناسب برای آلوئه ورا مکانی با نور متعادل است.

زرد شدن برگ ها از قسمت پایین:

این مشکل ممکن است به دلیل آبیاری زیاد صورت گیرد و باید توجه کنید که گیاه آلوئه ورا مانند تمامی گیاهان دارای برگ های گوشتی به آبیاری زیادی نیاز ندارد. 

همانطور که گفته شد این گیاه به آبیاری زیادی نیاز ندارد و تنها در صورت خشک بودن خاک باید آن را آبیاری کنید. اگر انتهای ساقه شل و قهوه ای شود ممکن است گیاه در معرض قارچ قرار گرفته باشد و در این صورت باید از قارچ کش استفاده کنید.

مقالات مشابه

آلوئه ورا
هاورتیا گورخری
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 15 =