هاورتیا گورخری

یکی از انواع کاکتوس ها، هاورتیا گورخری است که در میان افراد بسیار محبوب است. این گیاه را به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد و بسیار مقاوم است در خانه و محل کار استفاده میکنند.

هاورتیا از خانواده ی Asphodelaceae و نام علمی آن haworthia attenuata است. این گیاه ساقه ندار و به دلیل داشتن برگ های نوک تیز و تیره و همچنین برجستگی های سفید به هاورتیا گورخری شناخته شده است. هاورتیا بومی مناطق آفریقای جنوبی است و حداکثر تا 20 سانتی متر رشد میکند. این کاکتوس از بهار تا پاییز گلدهی دارد و ساقه ی گل های آن تا 25 سانتی متر ارتفاع و 6 تا 12 سانتی متر قطر دارند. ظاهر گل ها خوشه ای، سفید مایل به سبز و زنگوله ای شکل است.

نکته جالب این است که تمامی گیاهان خانواده ی هاورتیا برای کودکان و حیوانات سمی هستند اما هاورتیای گورخری نه تنها برای ان ها مضر نیست بلکه گیاهی مفید برای کودکان حیوانات است.

نگهداری از هاورتیا گورخری

نور مورد نیاز هاورتیا گورخری:

کاکتوس های نسبتا به نور زیاد نیاز دارند و بهترین مکان برای نگهداری آن ها پنجره های جنوبی است که نور مستقیم خورشید به آن ها میتابد.

در صورت کم بودن نور گیاه گورخری برگ های آن به رنگ سبز کمرنگ میشوند و برجستگی های سفید روی برگ ها محو خواهند شد.

همچنین نور زیاد میتواند باعث زرد شدن برگ های گیاه بشود.

آبیاری مناسب هاورتیا گورخری:

هاورتیا به آبیاری زیادی نیاز ندارد. در فصول رشد این گیاه را هفته ای دوبار آبیاری کنید و در فاصله ی هر دو آبیاری اجازه دهید که خاک گلدان کاملا خشک شود. از گلدانی استفاده کنید که زهکشی بالایی داشته باشد.

خاک مناسب:

خاک مناسب برای کاتوس های خاکی است که سبک و دارای زهکشی بالایی باشد. ترکیبی از ماسه، پیت ماس، و اندکی ورمی برای کاکتوس های مناسب است. در نتیجه خاک کاکتوس نباید مقدا زیادی آب را درون خود نگه دارد.

رطوبت مورد نیاز هاورتیا گورخری:

هاورتیا ها به رطوبت زیادی نیاز ندارد و همان رطوبت محیط برای آن ها کافی است.

مطالعه ی مقاله ی (گازانیا) را به شما پیشنهاد میدهیم.

دمای مناسب:

گیاه گورخری به دلیل اینکه گیاهی گرمسیر است به سرما حساس است و حداقل دمایی که میتواند تحمل کند 6 درجه سانتی گراد است و در صورت سرد بودن محیط برگ های این گیاه خشک میشوند.

تعویض گلدان:

کاکتوس ها به تعویض گلدان سالیانه حساس نیستند و ممکن است سال ها با همان گلدان خود سر کنند.

کوددهی:

بهتر است که در فصول رشد یعنی بهار و پاییز کود مایع به مقدار 2 گرم در لیتر را هر 4 هفته یکبار به هاورتیا اضافه کنید. همچنین میتوانید از کود 20_3 و کود مخصوص کاکتوس نیز برای این گیاه استفاده کنید.

بیماری های هاورتیا گورخری

خشک شدن نوک برگ های هاورتیا:

نور و گرمای زیاد همراه با رطوبت کم باعث بروز این مشکل می شود. برای جلوگیری از این بیماری گیاه را به مکانی خنک تر و دارای نور بهتر منتقل کنید.

ایجاد لکه های سیاه:

علت اصلی این بیماری، آبیاری زیاد است. بروز لکه های سیاه نشانه ی پوسیدگی ریشه هاورتیا است که از همین آبیاری زیاد ناشی می شود. بنابراین سیاه شدن هاورتیا به دلیل آبیاری بیش از اندازه به وجود می اید. باقی ماندن آب روی برگ ها هم می تواند باعث این مشکل شود. برای رفع مشکل باید فواصل آبیاری را بیشتر کنید و از زهکشی خوب خاک مطمئن شوید.

بیماری قرمز شدن برگ های هاورتیا گورخری:

قرمز یا قهوه ای شدن هاورتیا زمانی اتفاق می افتد که گیاه مرتب در معرض نور مستقیم خورشید قرار داشته باشد یا این که نور آن خیلی زیاد باشد. در این صورت بهتر است گیاه را به مکانی تاریک منتقل کنید یا در محلی که قرار دارد سایه درست کنید. بعد از چند هفته قرمزی برگ ها از بین می رود و گیاه به رنگ سبز طبیعی خود بر می گردد.

افتاده شدن هاورتیا گورخری:

آبیاری زیاد و هوای سرد باعث این مشکل می شود. هاورتیا گیاهی گرمادوست بوده و آبیاری متعادل را می پسندد. به طور کلی این گیاه مانند کاکتوس های بیابانی عمل می کند و در محیط گرم همراه با آبیاری کم به خوبی رشد می کند. نبود هر یک از این شرایط می تواند باعث بروز این مشکل و نابودی گیاه شود.

زرد شدن برگ های قدیمی:

اگر تغییر رنگ در برگ های قدیمی و پیر است (یعنی در قسمت پایینی گیاه این مشکل دیده می شود)  آبیاری زیاد، نداشتن زه کشی خوب و یا بیماری های قارچی از دلایل این بیماری هستند.

مقالات مشابه

آلوئه ورا
هاورتیا گورخری
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − شانزده =