اشک تمساح

نام های دیگر اشک تمساح، مادر هزار فرزند، گل اشک، بریفیولوم، کاکتوس زنده زا، زلیخا و گل اشک شب است و نام انگلیسی ان Bryophyllum و از خانواده ی کالانکوئه ها است.

این گیاه به صورت زنده زا تکثیر می شود، به گونه ای که وقتی گیاهک های آن روی خاک بیافتند، به سرعت سبز می شوند و یک گیاه دیگر تکثیر می شود، به همین دلیل است که به آن کاکتوس زنده زا نیز می گویند.

این گیاه یکی از گیاهان بسیار عجیب است که در اکثر شرایط به خوبی رشد کند. تکثیر اسن گیاه بسیار آسان است، و برای تکثیر آن نیاز به انجام کاری نیست و گیاه خود به خود تکثیر میشود. اگر اشک تمساح را در شرایط مناسب نگهداری کنید حدود 1 الی 1.5 متر رشد میکند.

نگهداری از اشک تمساح

آبیاری مناسب:

آبیاری یکی از مواردی است که در نگهداری از این گیاه باید به آن توجه داشته باشید. در صورتی که آبیاری آن را به درستی انجام ندهید، گیاه با مشکل روبرو خواهد شد و در نتیجه از بین می رود. بهتر است همیشه بعد از خشک شدن خاک، گیاه را آبیاری کنید.

در فصل زمستان هفته ای دو بار و در فصل تابستان یک روز درمیان آبیاری برای این گیاه کافی است. اگر مشاهده کردید که برگ های گیاه به شدت خشک شده اند به این معنی است که آبیاری کم است و در صورتی که برگ ها شل شده بودند، نشانه از آبیاری بیش از اندازه می باشد. البته در این باره در قسمت مشکلات و بیماری های گیاه اشک تمساح توضیح داده ایم.

نور مناسب:

نور ملایم و غیر مستقیم بهترین شرایط نوری برای نگهداری از این گیاه می باشد. اگر گیاه شما جوان نیست می توانید آن را در زیر نور خورشید نیز قرار دهید. این گیاه مقاومت نوری خوبی از خود نشان می دهد و در شرایط نوری مختلف به خوبی می تواند به رشد خود ادامه دهند.

مطالعه ی مقاله ی (کالانکوئه) را به شما پیشنهاد میدهیم.

دما مورد نیاز اشک تمساح:

این گیاه گرمای هوا را تحمل می کند و می تواند دمای صفر درجه را هم تحمل کند اما بهتر است در برابر سرما از آن محافظت کنید.

تکثیر:

گل اشک تمساح به راحتی تکثیر می شود کافی است قلمه ی ساقه یا برگ را در خاک سبک بکارید یا گیاهچه های کوچک روی برگ را در خاک مرطوب قرار بدهید.

البته با ریزش گیاهچه ها بر روی خاک گیاه جدید تشکیل می شود.

هرس کردن اشک تمساح:

هرس گل اشک تمساح بدین شکل است که طی سال باید برگ های خشک شده و ساقه هایی که به هر دلیل آسیب دیده اند را حذف کرد.

کوتاه کردن و سرزنی بعد اتمام گلدهی در اواخر زمستان یا اوایل بهار صورت پذیرد.

گل های خشکیده و قهوه ای بعد از تمام شدن گل، از گیاه جدا شود. همچنین اوایل بهار می توان ساقه های مسن گیاه را طوری کوتاه کرد که 2 الی 3 جفت برگ روی آن باقی بماند تا تولید ساقه های جوان تحریک شود. بعد از هرس آبیاری را کم کنید.

بیماری های اشک تمساح

بی حال شدن اشک تمساح:

بی حال و پژمرده شدن این گیاه به دلیل نور کم و سرما است. این مشکل را می توانید با انتقال گیاهتان به مکانی پرنورتر رفع کنید.

بیماری سفیدک پودری اشک تمساح:

سفیدک پودری یکی از رایج ترین بیماری های اشک تمساح است. شواهد این بیماری وجود شبکه های سفید رنگ بسیار نرمی روی برگ ها است که به تدریج  زرد می شوند و نقاط مرده و خشکیده بر روی آنان شکل می گیرد.

رشد بد و کوتاه بودن گیاه از علائم این بیماری است. این بیماری را می توانید با ایجاد هویه ی مناسب درمان کنید. توجه داشته باشید که خیس شدن برگ های گیاه می تواند باعث بروز این بیماری شود.

خشک شدن برگ ها:

این مشکل به دلیل کاهش آبیاری و تشنگی گیاه رخ می دهد. این بیماری را می توانید با بیشتر کردن فاصله ی دو آبیاری رفع کنید.

زرد شدن برگ ها:

آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و در نتیجه زرد شدن برگ های اسک تمساح می شود. آّیاری به موقع و صحیح می تواند این بیماری را رفع کند.

رشد علفی اشک تمساح:

در صورت قرار گیری گیاه در سایه رشد عرضی و جوانه زنی برگ ها کاهش یافته و گیاه رشد طولی دارد.

این مشکل را با انتقال گیاه به محلی پرنورتر می توانید رفع کنید.

مقالات مشابه

گیاه آئونیوم_smartpot.ir
پاندا
سدوم آبی
کالانکوئه
اشک تمساح
یشم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 16 =