گیاه ایپومیا که به سیبزمینی شیرین نیز معروف است، نام انگلیسی این گیاه sweet potato و از خانواده ی convolvulaceae است و بومی مناطق گرمسیری آمریکا و اندونزی میباشد. ایپومیا یک گیاه آپارتمانی است که شاخ و برگ های فراوانی دارد و تنوع رنگی این گیاه آپارتمانی نیز بسیار زیاد است و به همین دلیل در میان افراد بسیار محبوب است.
نگهداری از ایپومیا
نور مناسب:
گیاه سیب زمینی شیرین زینتی نور کامل خورشید را دوست دارد. با این حال اگر زمان هایی از روز را در سایه باشد نیز مشکلی ندارد. ابن گیاه حتی میتواند سایه کامل را نیز تحمل کند و در آن رشد کند. اما باید بدانید که این گیاه هرچهقدر نور بیشتری دریافت کند، برگهای آن رنگ درخشانتر و زندهتری خواهند داشت.
اگر این گیاه را خریداری کرده یا قصد خرید آن را دارید، برای تامین نور گیاه خود ترجیحا آن را در نزدیکی یک پنجره جنوبی یا غربی قرار دهید. اگر نمیتوانید نور طبیعی را برای گیاه فراهم کنید میتوانید از نورهای مصنوعی مانند فلورسنت استفاده کنید و روزی دوازده الی هجده ساعت گیاه را در زیر نور فلورسنت قرار دهید.
خاک مورد نیاز ایپومیا:
خاک مناسب برای این گیاه، خاک باغچه مخلوط با خاک برگ و مرطوب و با زهکشی بالا است.
این گیاه در برابر خاک خشک نیز مقاوم میباشد.
اگر خاک شما بیشتر از 24 ساعت طول میکشد تا نسبتا خشک شود احتمالا زهکشی مناسبی ندارد و باید خاک مناسب تری تهیه کنید. ضمن اینکه گفتنی است گلدانهای سفالی تهویه هوای بهتری را درون خاک ایجاد میکنند و سرعت خشک شدن خاک در آنها بیشتر است که همین مساله جلوی پوسیدگی ریشه گیاه را نیز میگیرد.
آبیاری ایپومیا:
ایپومیا به خشکی مقاوم است، اگر چه با آبیاری مکرر با رشد بیشتری رشد می کند. به اندازه کافی آب بدهید تا خاک به طور مداوم مرطوب باشد اما بیش از حد مرطوب نباشد ممکن است متوجه شوید که برگها هنگام تشنگی گیاه پژمرده می شوند.
دما و رطوبت:
این گیاه بیشتر گرمای زیاد و آفتاب را دوست دارد. در آب و هوای گرم ممکن است با مقداری سایه بهترین عملکرد را داشته باشند و باید مراقب آنها بود تا خاک آنها خشک نشود. آنها در بسیاری از مناطق مرطوب رشد می کنند اما مانند بسیاری از گیاهان گرمسیری دیگر به رطوبت بالا احتیاج ندارند.
کود مناسب:
تغذیه سیب زمینی شیرین بر اساس میزان رشد، به طور معمول اختیاری است. تغذیه هفتگی با کود مناسب و متعادل در طول فصل رشد باعث تقویت رشد می شود. اما با توجه به عادت طبیعی قوی آنها، ممکن است دریابید که تغذیه نیز باعث کاهش نیاز به کاهش آنها می شود.
مطالعه ی مقاله ی (پپرومیا قلبی) را به شما پیشنهاد میدهیم.
بیماری های ایپومیا
دلایل ریزش برگ ها:
- ریزش برگ های مسن تر که به تدریج انجام می شود و زیاد محسوس نیست و طبیعی می باشد.
- آبیاری زیاد یا کم. در مورد آبیاری زیاد برگ ها زرد شده و به حالت نرم ریزش می کنند و در مورد آبیاری کم برگ ها پژمرده و خشک می شوند.
- تغییر درجه حرارت ناگهانی محیط زیست گیاه موجب ریزش برگ های آن می گردد.
- وارد شدن تنش به گیاه و ریزش ناگهانی برگ ها که ممکن است ناشی از هوای ناگهانی گرم یا سرد باشد و یا به دلیل تغییر مکان گیاه اتفاق بیفتد.
خشک شدن ایپومیا:
ایپومیا به رطوبت علاقه ای نداشته و بنابراین آبیاری زیادی هم احتیاج ندارد. آبیاری ایپومیا را باید با توجه به فصل و دمای محیط انجام دهید.
در فصول گرم سال، خاک گلدان را بررسی کنید در صورت خشک بودن، گیاه را مجدد آبیاری کنید.
در فصول سرد هفته ای یکبار آبیاری برای گیاه مناسب است.
سبز شدن برگ های رنگی:
کوچک و تنگ شدن برگهای بالایی و باریک شدن ساقه به دلیل کمبود نور است. برای رفع این مشکل باید گلدان ایپومیا را به محیطی نورگیر منتقل کنید.
قهوه ای شدن برگ های ایپومیا:
استفاده زیاد از کود، سموم، خاک خشک، سرما و گرما و پوسیدگی ریشه از دلایل به وجود آمدن این مشکل هستند.
پژمردگی:
خشکی زیاد و طولانی از دلایل پژمردگی گیاه است. اگر پژمردگی به دلیل آبیاری زیاد بود برای مدتی به گیاه آب ندهید.
پوسیدگی، یکی از متداول ترین بیماری های ایپومیا:
آبیاری زیاد به خصوص در زمستان باعث پوسیدگی ساقه می شود. آبیاری زیاد و انباشته شدن آب در گلدان باعث خفگی و پوسیدگی ریشه ها می شود که در نهایت گیاه را از بین می برد.
برای درمان، گیاه را در محل گرم نگه داشته و برای مدت کوتاهی از آبیاری آن خودداری کنید تا خاک آن کاملا خشک گردد سپس با فواصل بیشتری به آن آب بدهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!