لیندا

لیندا یا نخل دم اسبی یکی از محبوب ترین گیاهان زینتی آپارتمانی و بومی مکزیک است. دلیل محبوبیت این گیاه مدل ساقه و برگ های این گیاه است و در زبان انگلیسی به پافیلی معروف است.

بیشترین دلیل جذابیت این گیاه دارا بودن برگ های باریک، کشیده، ضخیم، مقاوم و مجنون و آویزان است.
ارتفاع لیندا در شرایط مناسب به 2 متر هم میرسد و تنها با بالا آمدن ساقه اتفاق میافتد.

نگهداری از لیندا

مطالعه ی مقاله ی (هیمالیا) را به شما پیشنهاد میدهیم.

نور مورد نیاز لیندا:

لیندا بومی مناطق بیابانی است پس به نور زیاد نیاز دارد اما نور مستقیم برای آن مضر است. لیندا بهتر است پشت پنجره قرار بگیرد و به جز ماه های تیر و مرداد روزانه 4 ساعت نور دریافت کند.

رطوبت مناسب:

برای تامین رطوبت هفته ای یکبار غبار پاشی کافی است اما توجه کنید که در مواقعی که درجه حرارت زیر 10 درجه است غبار پاشی نکنید.

درجه حرارت مناسب برای لیندا:

میزان دمای این گیاه بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد است و بهترین دما برای فصل زمستان، دمای 10 تا 13 درجه سانتی گراد و در تابستان 21 درجه سانتی گراد است. به طور کلی این گیاه دمای 5 تا 30 درجه را تحمل میکند.

آبیاری:

این گیاه میتواند آب را به اندازه ی یک سال در خود ذخیره کند پس ابیاری بیش از حد این گیاه باعث پوسیدگی ریشه ی آن و از بین رفتن گیاه میشود.
رطوبت خاک لیندا باید پایین باشد و بین فاصله ی دو ابیاری خاک حتما خشک شود.
در طول فصل رویش هر 3 هفته یکبار و در طول زمستان به مقداری که برگ ها پژمرده نشوند آبیاری لازم است.

خاک مناسب:

مخلوطی از خاک رس، شن و مواد آلی برای لیندا مناسب است. این ترکیب همان خاکی است که لیندا در بیابان های مکزیک دارد و بسیار سبک است. مقداری پیت ماس و هوموس نیز داخل خاک لازم است.

تعویض گلدان:

این گلدان نیاز به تعویض گلدان در مدت زمان کوتاه ندارد و دو سال یکبار کافی است.
تعویض زود به زود گلدان لیندا باعث آسیب زدن به ریشه و در نهایت تنها باعث رشد طولی پیاز آن می شود.

بیماری های نخل لیندا

چروک شدن پیاز:

چروک شدن پیاز لیندا می تواند به دلیل کمبود آب و رطوبت باشد. برای درمان چروک شدن پیاز لیندا باید آبیاری را منظم کنید و رطوبت اطراف گیاه را بالا ببرید. در مرحله اول برای این که گیاه را به حالت اول برگردانید، گلدان را درون یک تشت پر از آب قرار دهید تا آب کافی جذب کند و تشنگی گیاه برطرف شود.

زرد شدن نوک برگ ها، یکی از بیماری های گل لیندا:

کمبود عناصر مغذی باعث زرد شدن نوک برگ های نخل لیندا می شود. برای جلوگیری از این مشکل باید گیاهتان را هر ماه به وسیله ی کود های مناسب تقویت کنید.

خشکی و ریزش برگ های لیندا:

یکی دیگر از مشکلات و بیماری های لیندا خشک شدن و ریزش برگ ها است که بخاطر گرم و خشک بودن محل نگهداری به وجود می آید. اگر مقدور است جای گلدان را عوض کرده و به جای خنک تری ببرید و یا هر روز آن را غبارپاشی کنید. بهتر است یک تشت آب را در محل نگهداری قرار بدهید تا رطوبت مورد نیاز تامین شود.

سر به زیر بودن برگ های لیندا:

در کل برگ های گیاه لیندا رو به پایین هستند، اما اگر سر به زیر بودن آن ها به دلیل پژمرده شدن آن ها اتفاق افتاده، نشان دهنده ی نور ناکافی است.

علت شکنندگی برگ لیندا:

خاک مناسب برای نگهداری لیندا، خاکی سبک است. بهترین ترکیب آن نیز خاک برگ، پرلیت و پیت ماس است. از این ترکیب مشخص است که خاک لیندا مواد مغذی چندانی ندارد. بنابراین با کهنه شدن خاک نیز این مواد بسیار کمتر می شوند. یکی از نشانه های ضعیف شدن خاک و کمبود مواد مغذی، شکنندگی برگ ها است. این بیماری گل لیندا را می توانید با تعویض چند سانتی متر از روی خاک گلدان یا رساندن کودهای شیمیایی به آن درمان کنید.

مقالات مشابه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =