کاج مطبق نام های گوناگونی دارد و به عنوان نورفولک و کاج آندز هم شناخته میشود. ارتفاع این گیاه در حیات وحش حدود ۶۰ متر هم میرسد و طول شاخه های آن به ۱ متر و ۸۰ سانتی متر هم گاهی میرسد.
محل رشد کاج مطبق جزیره ی نورفولک استرالیا است. این گیاهان از خانواده ی آراوکارینگواچس و در راسته ی هتروفیلا هستند.
مخروط های کاج ماده به ۱۸ سانتی متر و مخروط نر به ۴ سانتی متر میرسد. کاج مطبق آب و هوای سرد و ملایم را دوست دارد. اما در فصل زمستان به دمای ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد نیاز دارد.
کاج مطبق تنها نوعی است که در فضای داخلی پرورش مییابد.
کاج طبق به ابیاری زیادی نیاز ندارد و بهتر است که صبح و غروب به مقدار کم به آن آب بدهید اما توجه کنید که مطبق به سایه علاقه ی زیادی دارد و به رطوبت نیز، نیاز دارد و رطوبت باید به طور مداوم ۸۰٪ باشد.
نگهداری از کاج مطبق
محل نگهداری کاج مطبق:
کاج مطبق به نور مستقیم خورشید علاقه زیادی ندارد و از صبح تا غروب به مقدار خیلی کمی آفتاب را تحمل میکند. در غیر این صورت، به یک مکان سایه دار با فضای کافی نیاز دارد.
در تابستان کاج به دمای بین ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتی گراد نیاز دارد و در زمستان هم دمای بین ۵ تا ۱۰ درجه سانتی گراد.
اگر دمای محیط بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی گراد ثابت باشد کاج را میتوانید روی بالکن یا ایوان هم قرار دهید. اما باید توجه کنید که کاج نور مستقیم خورشید را به خصوص در ظهر دریافت نکند.
خاک مورد نیاز:
این گیاهان به خاک ها حساسیت ندارند و فقط خاک های نمکی برای آن ها مناسب نیست.
لایه های کاج مطبق:
این گیاه به طور صریح در محیط داخلی نگهداری میشود، بنابراین شما میتوانید تنها از یک مخلوط تازه استفاده کنید، میتوانید کود گیاهی موجود را با خاک بوته یا خاک آزالیا غنی کنید. علاوه بر این باید از پرلیت، شن یا پمیکسد و زهکشی مناسب نیز باید استفاده کنید.
نکته مهم این است که کاج باید فضای کافی را در ظرف داشته باشد تا ریشه خود را در یک زیر لایه ی تاریک پخش کند و آب اضافی را از آن عبور دهد.
مطالعه ی مقاله ی (نخل کاریوتا) را به شما پیشنهاد میدهیم.
آبیاری کاج مطبق:
کاج مطبق اهل منطقه نیمه استوایی است که در این منطقه دو نوع اب و هوا وجود دارد: بارانی و گرم.
شما باید درمان ریخته گری وکوددهی را فراهم کنید و در بهار و تابستان باید آن را به میزان قابل توجهی آبیاری کنید.
ریشه ی این گیاه نباید اصلا خشک شود، اما غرق آب هم نشود. آب باید زمانی به گل داده شود که سطح گلدان کاملا خشک باشد.
برای آبیاری گیاه از آب باران جمع آوری شده و آب بدون آهک استفاده کنید.
کوددهی:
در طول زمان رشد اصلی کاج لازم است که هر ۱۴ روز یکبار باید به آن کود مایع بدهید. بهترین کود برای کاج آزالیا است زیرا این کود برای درختان مخروطی مناسب تر است.
هرس کردن کاج:
هرس کردن این درخت کمی سخت است. برای هرس کردن این گیاه از طبقات پایین شروع میکنند.
هرس به این معنی است که شاخه ها به جز شاخه اصلی از شاخه های دیگر جدا میشوند به طوری که فقط تاج بالای آن قرار میگیرد. شاخه های بلندتر میتوانند مطبق شوند.
شما هیچ زمانی نباید نوک درخت کاج را هرس کنید و فقط باید از طبقات پایین آن ببرید.
بیماری های کاج مطبق
جاری شدن رزین از کاج مطبق:
گاهی ممکن است پوست درخت کاج به دلیل بیماری های مختلف باز شده باشد و از آن ماده ای چسبناک به نام رزین خارج شود. گاهی ممکن است پایین درخت و روی زمین این ماده جمع شود.
یکی از بیماری های کاج مطبق زرد شدن برگ گیاه است:
در اکثر مواقع علت این بیماری هوای گرم و مرطوب نبودن محیط است. به همین دلیل برای درمان این مشکل باید هوای تازه و رطوبت لازم را برای گیاه محیا کنید. 15 تا 23 درجه ی سانتی گراد بهترین دما برای رشد کاج مطبق است. همچنین رطوبت رسانی به گیاه مخصوصا در روزهای گرم تابستان بسیار در سلامتی آن موثر است. می توانید برگ ها را از راه دور غبارپاشی کنید.
خشک شدن ساقه کاج مطبق:
خشک شدن برگ ها یکی از بیماری های رایج در کاج مطبق است. متعادل نبود، سرد بودن یا گرم بودن هوا باعث خشک شدن برگ های پایینی می شود. البته دلیل دیگر آن نیز کمبود کود شیمیایی و مواد مغذی است. برای درمان این مشکل در فصل تابستان گیاه را با کود سه بیست تقویت کنید. در صورتی که نوک برگ ها خشک شدند باید رطوبت هوا را بررسی کنید.
توقف رشد گیاه:
رشد این گیاه در محیط های آپارتمانی بسیار کمتر از محیط های باز و باغات است. به عبارتی در طول یک سال ممکن است تنها یک طبقه به گیاهتان اضافه شود. اگر متوجه توقف رشد گیاهتان شدید باید بدانید گیاهتان بیمار است. دلیل این بیماری کمبود مواد مغذی و کوچک بودن گلدان است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!