بامبو

بامبو گیاهی خانگی است که اخیرا به دلیل نگهداری و پرورش آسان در میان مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این گیاه به نام های دراسینای روبانی، گیاه نواری یا روبانی، خیزران خوش قدم مشهور است.
بامبو به دلیل شباهت زیاد به خیزران به این نام مشهور است. اما در واقع نام اصلی آن بامبو نیست بلکه اسم اصلی آن دراسینا و نام خانوادگی آن ساندریانا است. و از خانواده ی Liliacea می باشد که بومی کمرون بوده و در مناطق استوایی غرب آفریقا میروید.

در صورتی که مراقبت از این گیاه به طور صحیح انجام شود ارتفاع آن میتواند حدود یک متر یا بیشتر هم برسد و چندین سال عمر کند.

نگهداری از بامبو

خرید بامبو:

برای خرید بامبو توجه کنید که گیاهی را بخرید که ساقه و برگ های آن سالم باشند. و سبزینه های آن کمرنگ نشده باشند و از خرید گیاهی که سبزینه ها به فاصله ی دوبند یا دوگره از ساقه ی گیاه از سبز رنگی به سفیدی گراییده باشد، اجتناب کنید.
بوی بد گیاه نشانه ی بیماری گیاه است، بنابراین اگر گیاه بوی بدی داشت آن را خریداری نکنید.
گیاهی که انتهای بریده شده ی ساقه ی آن درون آب بود و قهوه ای شده بود را نیز نخرید.
توجه کنید گیاهی را که میخرید حتما ریشه داشته باشد. و از خرید گیاه های بدون ریشه در فصل های پاییز و زمستان اجتناب کنید.

توجه:
زمان تعویض آب گیاه به انتهای ساقه ی بریده شده توجه کنید در صورتی که رنگ آن قهوه ای شده بود از را به وسیله ی یک شیئ تیز به صورت مورب برش بزنید، رنگ قهوه ای نشانه ی مسدود شدن آوندهای گیاه توسط املاح آب و مرگ گیاه است.

گیاه را هرگز در مکانی که نور مستقیم خورشید به آن میتابد نگذارید، و کافی است گیاه در نزدیکی پنجره که روشن است قرار گیرد.
ما حتی میتوانید گیاه را در مکانی قرار دهید که نور نداشته باشد اما باید توجه کنید که در هفته یک روز آن را در روشنایی قرار دهید.

چنانچه جوانه تنهایی در سرساقه یعنی قسمت حلقوی گیاه از ده بند یا ده گره بیشتر شد باید پنج بند ان را ببرید و برای تکثیر از ان استفاده کنید. چنانچه این پنج گره گرفته نشود ممکن است قسمت حلقوی گیاه به تدریج باز و صاف گردیده و زیبایی خود را از دست بدهد.

گلدان گیاه بامبو:

گیاه بامبو را در گلدانی قرار دهید که دهانه ی آن ۵ سانتی متر گشادتر از قطر مجموع ساقه ها باشد و آن گلدان را با آب بدون کلر پر کنید و با دانه های لیکا (پوکه صنعتی) اطراف ساقه ها را طوری بپوشانید که درون گلدان به صورت شکیل بایستند.
میتوان به عنوان سطح اتکا و حایل برای بالا و پایین نگه داشتن ساقه ها از لیکا استفاده کرد.
دانه های لیکا به دلیل پخته شدن در دمای بالا، از هر نوع آفت و بیماری به دور هستند و رطوبت را به علت متخلل بودن در خود نگه میدارند. و در صورت مسافرت رفتن یا فراموش کردن آبیاری لیکا به اندازه ی کافی آب را در خود ذخیره میکند و رطوبت لازم را به گیاه میرساند.

مطالعه ی مقاله ی (آلاله) را به شما پیشنهاد میدهیم.

نور گیاه:

بامبو میتواند با سطح متوسط نور مستقیم خورشید به بهترین نحو رشد کند. مانند قرار دادن آن در کنار یک پنجره ای که نور میتابد.
نور مستقیم خورشید برای گیاه بامبو بیش از حد قوی است و باعث میشود که رنگ برگ های گیاه قهوه ای بشوند. این گیاه همیشه باید در خانه نکهداری شود و نور مستقیم خورشید برای این گیاه بسیار زیان‌آور است‌.

آب گیاه بامبو:

برای گیاه بامبو بهتر است که از آب های معدنی یا تصفیه شده استفاده کنید. زیرا آب های شیرین دارای کلر هستند و باعث قهوه ای شدن نوک برگ های گیاه میشوند.
اگر شما تنها میتوانید از آب شیرین استفاده کنید بهتر است که آن را به مدت یک شبانه روز در یک ظرف نگه دارید و بعد از این مدت آب گیاه را عوض کنید.
گیاه را در آب غوطه ور نکنید.
اگر اب گیاه شور باشد و شامل مقدار زیادی کلسیم و منیزیم اضافی باشد در رشد گیاه اختلالاتی به وجود میاورد.
آب گیاه را باید هر ۱۴ روز یکبار تعویض کنید تا از پوسیدگی ریشه ها جلوگیری شود.

درجه حرارت بامبو:

دمای این گیاه برای رشد باید بین دمای ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد باشد، لازم به ذکر است که این گیاه دمای متغیر را نیز می‌تواند تحمل کند.

خاک مناسب گیاه بامبو:

بهترین خاک برای این گیاه نسبت مساوی از خاک برگ مرغوب یا پیت موس، خاک باغچه، دانه های ریز لیکا یا پرلیت، و مقداری پودر قارچ کش ترکیب شده باشد تا زه‌کشی به خوبی انجام گیرد و از گزند قارچ گرفتاری نیز در امان بماند.
اگر ترکیب خاک مناسب و همچین دارای مواد مغذی کافی باشد نیازی به کود نیست.

تغذیه گیاه:

فقط از مواد غذایی یا کودهایی گیاهی برای تغذیه گیاه استفاده کنید.
از کود های ارگانیک یا کود مخصوص این گیاه تنها زمانی استفاده کنید که گیاه تازه اغاز به زرد شدن کرده باشد. زیرا کودهای ترکیبی حاوی نمک و فسفر هستند که سبب سوختن برگ ها خواهند شد.

گالری تصاویر بامبو

مقالات مشابه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + سه =